Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'sulfur smell'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Community Resources
    • Introductions & Greetings
    • General Discussion
    • Photos, Videos & Journals
    • Plants, Algae, and Fertilizers
    • Fish Breeding
    • Diseases
    • Experiments
    • Aquarium Co-Op's Local Announcements
    • Aquarium Co-Op Events
    • Forum Announcements
  • Off Topic
    • Off Topic General

Blogs

  • Daniel's Fishroom Blog
  • Music
  • Music for Fish

Calendars

There are no results to display.

Categories

  • Youtube Videos

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Files

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 4 results

  1. This is my dirted 20 gallon long that I literally lost every fish in (ich outbreak). I am rebooting and need any and all advice on what to layer on top here before adding new fish. There was a sulphur/rotten egg smell in the tank that I noticed while emptying. Comments? I was planning on adding more sand (10 pound bag) on top before filling but am wondering if gravel first and then sand might be best. Advice? Can the phenomenal fish gurus here advise?
  2. Can someone please help with some advice. I recently purchased a 40 breeder aquarium and put 2 juvenile fancy goldfish in it. Within 15 minutes I noticed a bad smell. It smelled like vomit / a filthy disgusting lake. Just a very gross smell. Maybe a hint of rotten eggs to it. I used a Giant seeded sponge filter from another cycled tank . The ammonia levels were 0 ppm. nitrites 0ppm and my nitrates were the lowest I've ever seen like maybe 5 to 10 ppm. I have no idea why the tank smelled so bad. I tried everything. I bought lots and lots of carbon. I bough chemi- pure, purigen. I even added an adittional marineland penguin pro hang on back filter. So that was 2 filters running. One was the 375 gph and the other the 275 gph. And still the smell was just as bad. One week went by and I gave up. I brought the fish back to the store that I had purchased them and decided to call it quits. I did a 100% water change and the smell has drastically reduced. It's basically almost completely gone. Did this happen because gold fish are just very dirty fish with such a high bio load? The tank smelled fine before I put them in there. Should I get rid of all of my substrate / plants/ decorations and start all over? or can I just keep that in there and just wait a little while? Will this possibly happen with cleaner tropical fish like tetras? or was it because of goldfish? If anyone has any type of answer please let me know I would greatly appreciate it. Thanks.
  3. A couple of days ago I got my 55 gallon setup with Fluval Stratum and also got some "Natural Creek Stone" I got from Home Depot, thought it would be a money saver, look neat against the black background and substrate. I did rinse and clean the rocks. However, after 2 days have gone by I am noticing a sulfur smell. I've never used Fluval Stratum before but I also don't think that's where the smell is coming from. I have a feeling it is coming from the rocks. Someone had suggested I boil/bake the rocks but I do have a concern about explosions and not sure that would necessarily fix the problem--but then again I don't know. The tank is not stocked with any fish and won't be until likely after the holidays. Other concerns about the rocks, because hindsight is 20/20, is whether or not the rocks will alter the water chemistry, hardness, etc over time. I plan on doing a large school of neon tetras and possibly other fish that prefer similar water parameters. Haven't completely decided on everything. My gut instinct is to remove the rocks and find a new purpose for them, after all once plants are taking over the tank I probably won't see much of the bottom anyway. I don't know what type of rock these are other than they're natural creek stone and not cement. I guess the first question is to rule out the possibility that the Fluval Stratum would be the cause of the smell? Second is the likelihood of these rocks being an issue. I'm not opposed to removing the rocks but wouldn't mind not having to remove them either. edit: The water parameters after 24 hours after filling were: pH 6.6, GH 72 ppm, KG 36 ppm, Ammonia 1 ppm, Nitrite 0 ppm and Nitrate >0 but less than 5 ppm. I rechecked the water and nothing has changed (that I can measure).
  4. Hello, I have had a 50 Gallon tank setup for over a year now. The last two times i have gravel vacuumed the tank the water coming out of the tank smells of sulfur(edit: this has been probably over a month that the smell has been there when gravel vaccing). What causes this and is it anything i should be worried about? Mulm is present around the root plants ( i dont vacuum these areas) Substrate is black gravel. (tanks does have 17 small mystery snails but all are alive and moving so i dont think its dead snail) ammonia 0 nitrite 0 nitrate 10~ ( running CO2 and have to dose ferts to keep nitrates readable) ph 7.2 sponge filter is the filter and sponge was cleaned 3 weeks ago.
×
×
  • Create New...