Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'hatching'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Community Resources
    • Introductions & Greetings
    • General Discussion
    • Photos, Videos & Journals
    • Plants, Algae, and Fertilizers
    • Fish Breeding
    • Diseases
    • Experiments
    • Aquarium Co-Op's Local Announcements
    • Aquarium Co-Op Events
    • Forum Announcements
  • Off Topic
    • Off Topic General

Blogs

  • Daniel's Fishroom Blog
  • Music
  • Music for Fish

Calendars

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 2 results

  1. Hey all, I am experiencing an issue with hatching out BBS. I have a home-made setup (pictured) consisting of four 1 liter bottles. Each one is completely identical, has a siphon tube and air line/stone connected at the base. The heat is created by a single 25w halogen lamp placed directly in the center of all four bottles, which keeps the bottles between 79-83F at all times. I hatch two bottles per day: one pair today, the other tomorrow, etc. I use Aquarium Co-Op eggs and either Co-Op or Fritz salt at 1tbsp/liter of water, premixed in another container for consistency. I have been successfully hatching up to 1/2tbsp of eggs per bottle for the last 3 months without incident. Suddenly, one of the four bottles (front right in picture) has given me two consecutive hatch rotations with basically no eggs hatching. All things are exactly the same, down to the amount of air being driven in each bottle. All bottles share the same temperature, brine water source container, egg container, parts, etc. Now one bottle is failing, and only one bottle. Nothing has changed in months. The only recent thing that happened is that I wiped down the inside of the bottles with my (clean) hand and clean tap water a week ago to remove build-up and slime as part of regular maintenance to the hatchery. All bottles received the same treatment. Why would one our of four suddenly be failing? I figured that the NERM hivemind would be able to help. Any ideas are appreciated!
  2. Here’s a link to my new little hatching system. Any input is appreciated
×
×
  • Create New...