Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'cycle stalled'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Community Resources
    • Introductions & Greetings
    • General Discussion
    • Photos, Videos & Journals
    • Plants, Algae, and Fertilizers
    • Fish Breeding
    • Diseases
    • Experiments
    • Aquarium Co-Op's Local Announcements
    • Aquarium Co-Op Events
    • Forum Announcements
  • Off Topic
    • Off Topic General

Blogs

  • Daniel's Fishroom Blog
  • Music
  • Music for Fish

Calendars

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 3 results

  1. Forewarning, this is going to be a long post as I've been dealing with this since last Friday. Any and all advice is very much welcomed as I'm not sure how to go forward and rid my tank of whatever is currently plaguing it and my fish. So I've been dealing with an issue with my main aquarium and I could use some advice. Friday of last week, March 18th I switched out my display 29 gallon aquarium that houses my angelfish and bristlenose pleco with a brand new 29. I used new sand and gravel as well as added in some large river stones, I of course kept the same plants, driftwood, and of course all of my filtration. I dosed Prime, Stability, and Safeguard to help with the move as I knew it would be stressful. While I was exchanging tanks, I kept my angelfish and pleco in a 5 gallon bucket with one of the sponge filters running in the meantime, both were fine in their temporary quarters while I got their home in order. Later that day, I added them to the new 29 gallon. I noticed they were acting a little off with their breathing, and kept monitoring the tank throughout the remainder of the day. On March 20th, I was getting weird bubbles forming at the top of the tank in the corner where the sponge filter was. They weren't breaking like they usually would when they hit the surface, they were more so sort of gathering together. I did a 90% water change, redosed all the same seachem products and added carbon (carbon was added more as a precaution, and still is in the tank). At that time, I was checking water parameters daily (and still am) and my ammonia, nitrite, and nitrate all read in at 0ppm. March 21st I still had no reading on my cycle, but March 22nd I started reading in at 5ppm while still maintaining 0ppm for both nitrite and ammonia. On March 22nd I also performed a 30% water change. I ended up removing the new river stones as well, in case they may have introduced something to the tank (just out of a random guess). Still from March 23rd to even today, I'm reading at 0ppm for both ammonia/nitrite and reading 5ppm for nitrate. I'm assuming during the tank move I either crashed/stalled my cycle, but now that I've got it back I'm not sure what else to do about my fish. My angelfish still seems like she's having issues, she's only calm when the lights are off so the majority of the past couple of days I have left the lights off. My crypts in the tank are melting back, I figured that would happen given recent events (I'm not concerned about losing my plants, I just want my fish to be okay). The bubbles from the sponge filters are still a little odd like they have been previously and haven't really changed any at all. I guess I'm asking is what should I do next? I'm just stumped. My pleco for the most part is acting fine, it's just that my angelfish still seems like she's very stressed from her breathing and irregular behaviors since the tank move and even today (almost a week later). I don't want to lose either of them, I've had my pleco for about 8 years since she was a baby and my angelfish almost 2 1/2 years. I've still been dosing daily Seachem Prime, Stability, and Stress Guard. Carbon is still in the tank as well. The water has never once been cloudy during this issue. Attached below are photos from the past week of everything. The top two photos are from March 18th when I swapped the old 29 with the brand new one. The second set of photos are from March 20th, showing the gathering bubbles and how they wouldn't break off as normal. This standalone picture was from March 22nd from when I was doing my 30% water change to show the gathering bubbles from the hob filter. This picture above shows the test results from today, March 24th with ammonia and nitrite still being at 0 and the nitrate still at 5ppm. This final picture shows the 29 gallon aquarium today, March 24th, bubbles still the same with my angelfish still being very shy and stressed.
  2. Hi guys! I'm British, live in Greece and reside in Newbiesville! I'm here because I'm in dire need of guidance. Long story short. I have basically killed 4 fancy goldfish: Emo, Elmo, Mr.Poopy and Manuel (not all at once) in the same tank. When I got my fish, the pet shop guy didn't tell me about cycling my tank or anything when I asked him what I needed to do. When my first 2 fish died (one after the other) I searched and found out about New tank syndrome and the cycle, started doing an in fish cycle, but could never get rid of the nitrites, it kind of stalled. 0 ammonia, 0 nitrates, sky high nitrites. Water changes, Prime, stability etc etc. So here I am with this 25 litre, empty tank. (yes, I know it's too small for 2 fish now!) My plan is to buy a bigger tank between 70 and 100 litres (depending on my husbands mood!) and have some small fish like neons,, rasporas etc I was wondering if I could keep this tank going and try to manage to cycle it, so when I get my new tank I can use the filter-sponge from the old one in the new tank? I don't have any bio material. Should I get some? But what should I do to get my cycle in shape? Thank you, I really don't want to give up!
  3. 10 gallon fishless cycle started on Dec 2st. I added some gravel from an established tank. Added 3 Amazon swords, 1 anubias nano, 1 marino moss ball, 1 square of java fern, and 1 floating moss ball on Jan 1. Have been using the fish food method for ammonia because I can't find suitable ammonia locally. Ammonia has been steady at 1 ppm, nitrites are 5 ppm, nitrates 20 ppm. On Wednesday, the ammonia levels dropped to 0, nitrites and nitrates the same. I expected the nitrites to start to lower but they haven't. Today, ammonia 0, nitrites 5, and nitrates 10. I have been adding fish food every 12 hours. Temp is 77.7. pH is 7.6. Should I start adding aquarium-grade ammonia? I suspect something else is eating the ammonia and I need to add more to complete the cycling process.
×
×
  • Create New...